lunes, 14 de febrero de 2011

Entrevista a Amenaça

Per començar i per a la gentola que no us coneix expliqueu-nos com neix amenaça i qui formeu aquesta banda? És un grup format per amics o ha estat format a partir de la trobada de diferents persones amb una mateixa afinitat?

Al grup som 4. La Carla (baixista), Jaume (bateria), Miquel (veu) i Rafel (guitarra). El Rafel i el Jaume viuen a Barcelona però són mallorquins i es coneixien d'allà. A la Carla la van conèixer a la universitat i al Miquel el van conèixer al metro, era amic d’un amic. Així que no és un grup format per gent que es coneix de tota la vida... L'afinitat va venir desprès... ens vam adonar que compartíem un interès musical comú: el hardcore antic, bàsicament. També ens vam adonar que érem gent que ens agradava donar masses voltes a les coses i discutir sobre assumptes no transcendentals...jaja.

Amenaça és una banda que des de que la vaig escoltar em va agradar molt per una part per l'amistat i la música, però sobretot per les seus lletres amb contingut polític. És amenaça un projecte únicament musical o va més enllà i es converteix amb un projecte polític personal? Penseu que la musica ha d'estar lligada a la política a través d'un compromís personal com actitud, amb el dia a dia o tant sols queda amb un gust i oci?

Nosaltres no ens sentim gaire còmodes amb l'etiqueta de "grup polític". Malgrat això creim que la nostra música te una dimensió política ja que som gent amb inquietuds en general i polítiques també. Tenim coses a dir i tenir un grup és una manera de passar-ho bé i transmetre alguna cosa. Creiem que tota expressió creativa te un rerefons polític.

Que en penseu de les bandes que sovint es troba a faltar un compromís polític com actitud en l'entorn on es mou? Hi ha de moltes bandes en Barcelona que entren dintre d'aquesta rol? Que en penseu d'elles?

No creiem que el hardcore hagi d'estar lligat a una expressió política determinada. Seguint amb la resposta anterior, no jutjarem a ningú pel seu compromís o la seva actitud precisament perquè pensem que no hi ha una expressió vàlida. Tanmateix en el hardcore la "política" està en les maneres de fer (la idea del DIY) i no en els discursos, que n'hi ha de tot color.

Parlant de Barcelona, com veieu "l'escena" actualment en bcn? Sembla que fins al moment cadascun dels grups i estils s'han anat dividint en varies subescenes que no es barregen? Penseu que actualment està canviant la cosa?

S'està barrejant tot una mica últimament i això està de puta mare. A nosaltres ens sembla que hi ha més grups i cada vegada més oberts. Nosaltres toquem allà on ens trobem a gust (Blokes, Casal de Joves de Roquetes, La Fabriketa, antigament a l'Ateneu del Besòs), llocs no comercials i la majoria autogestionats. Hem tocat per a públics i "escenes" diferents i ens hi trobem bé. Ens agrada sobretot tocar per a públic “no especialitzat”. Gent que potser mai ha escoltat punk ni hardcore però que moltes vegades pot entendre el nostre missatge i actitud d’una manera més clara i “pura” ja que no te cap mena de prejudicis ni referents musicals semblants. La ràbia i la energia són sentiments comprensibles per tothom.

Sovint vosaltres soleu tocar en CSO o ateneus llibertaries. Com està la cosa en bcn de moviments socials després de la situació que es va viure durant la vaga el 29-S? Continua haguen activitat en la mateixa línia de treball?

No creiem que puguem parlar per la totalitat dels moviments socials, ni que la nostra opinió hagi de ser valorada per sobre de la de qualsevol altra. És una pena que per a que es doni una situació com la del passat 29-S hagin de convocar una vaga els sindicats majoritaris (ja que una situació igual no es donarà mentre això no torni a passar). Sembla que es vol fer una segona vaga general ara a finals de geners i que alguna gent s’està preparant… ja veurem com va…

Tornant a amenaça. Està clar que el vostre so és molt 80 en plan molt hardcore barceloní rotllo antidogmàtiks i amb grans influències del hardcore italià dels 80 rotllo raw power, impact o negazione pel so. Han sigut aquetes bandes les que més han marcat el so de la banda? Quines altres bandes soleu escoltar a l'hora d’agafar referències?

Mos flipa es hardcore des 80 que se feia arreu perquè era punk. El Rafel últimament escolta Budellam, na Carla Otis Spann, a nen Miki li flipen Kortatu des de l’adolescència; en Jaume escolta molt Rolling Stones ara. Tots (o casi tots) coincidim en altres grups com Raw Power, Antidogmatikss, Negative Aproach, BGK, NOTA, Svart Framtid, Blitz, Mob 47, HHH, l'Odi Social, Slaughter and The Dogs, 4 skins, Ekkaia, Piperrak, Pilseners...

Molts de vosaltres ja haveu tocat en altres bandes com Anagram, Cop de Fona, no sé si la resta ha tocat en un altre grup.. Ha afavorit això al grup a l'hora de composar temes i facilitar més els riffs? Per cert, que composeu abans la música o les lletres?
En Rafel tocava en un grup que se deia Apaga y Vámonos, na Carla tenia un grup on feia versions de Bikini Kill i L7, en Jaume ha tocat en diversos grups d’ Oi! de Mallorca i en Cop de Fona i en Miki a Anagram i Urban Down.

Fa ja un any que vau treure la vostra primera maqueta en format K7. Quantes còpies vau fer? S'han venut totes i quina acceptació ha tingut entre el públic barceloní? Penseu regrabar-ho o penseu editar-ho en format vinil? Haveu tingut algun tipus "d'oferta" d’algun segell per editar-vos?

Vam fer 200 còpies. Es van vendre totes molt ràpidament, i si tot va bé la demo tornarà a veure la llum en forma de vinil per la mà de Discos Enfermos. També tenim previst un nou single en els mesos vinents. Sí, hi ha hagut algunes ofertes però el single preferim autoeditar-lo nosaltres mateixos.

No soleu tocar molt, però últimament esteu de nou xafant molts escenaris per Barcelona, Amb quins grups soleu compartir escenari i quins concerts recordeu millor?

Ens entenem prou bé amb grups com Absurdo, Crimen de Estado, Flujo (RIP), Firmeza10, Antidroga, etc. i hem tocat unes quantes vegades amb grups de l'òrbita de Roquetes i uns nous que lo parten que es diuen Glass Knife. Un dels últims concerts a recordar va ser Crimen, Atentado i Amenaça o quan vam tocar amb Absurdo i Power al Casal de Roquetes. També ens ho passem bé tocant amb grups que ens són menys familiars.

També fa poc vau sortir en una mini gira amb un parell de dades per Saragossa i Euskadi, també per Mallorca i per Girona? Quina ha sigut la resposta del públic? Esteu contents?

Hi ha hagut de tot, però en general tot molt bé, sobretot a La Vieja Escuela a Saragossa, a Ca'n Rusc i Ca'n Colmo a Girona, Putzuzulo a Zarautz i els locals de s'hipòdrom, a Mallorca, a qui enviem una abraçada si arriben a llegir aquesta entrevista, esperem que sí.

Quins projectes de futur teniu pensats per Amenaça? És una banda que es farà molt vella o dependrà de les ganes de continuar amb el projecte?

Amenaça viu el dia a dia i no es preocupa gaire per l'endemà!

I ja l'última i per acabar, digueu-me una ranquin de 5 de les que considereu les millors bandes per a vosaltres i que mai en canseu d'escoltar-les.

Els singles de Joan Capri, Vidres a la Sang, Crani Sèptic, Budellam i Desperdicis Clínics.No hay comentarios:

Publicar un comentario