domingo, 30 de enero de 2011

Entrevista a Glam

Expliqueu-nos qui sou GLAM i com neix? Quin significat té el nom? haveu triat aquest nom perquè es considereu uns glamurosos del punk per viure a bcn?

Hola, dons Glam som el Ramon (guitarra) el Roca (bateria), l'Albert (baix) i Jo (Dani, veu). Vam començar a tocar sobre el Gener de 2010. El Roca, el Ramon i jo tocàvem a Über, pero vam deixar de tocar a l'estiu de l'any passat desprès d'una gira per europa. No no sé si de manera definitiva o no, però de moment el tema està parat. El Roca i el Ramón un dia van parlar de fer un grup més sorollos y ràpid que über i jo em vaig apuntar a cantar, que abans ho feia amb Siberia però com el Carlos (guitarrista de Siberia) va marxar a viure a madrid, també s'ha quedat parat l'assumpte. Aixi que una mica amb les ganes que s'havien quedat penjades de les dues bandes, vam fer Glam. El nom? Doncs no te cap significat en concret, vam estar buscant un nom durant varies setmanes però no sortia res que ens agrades a tots. Va sortir "Glam" dels primers però es va rebujar ràtpidament, però poc a poc ens va anar agradant i com que no sortia res millor, es va quedar definitivament.

Parlant de barna un poc, es diu que “l'escena” de Barcelona està un poc de cap a caiguda, que opineu? Si és cert, no creieu que des de fa uns anys el hxc s'ha convertit en alguna cosa molt “acceptada” i això ha fet que no siga tant atractiu per a determinat públic?

Bueno, jo no crec que estigui malament l'escena, hi han bastants grups d'aquí que toquen sovint i als concerts hi va gent. Hi han dies que les coses surten millor i altres són mes bajón, pero jo crec que això sempre ha passat i continuarà passant.
Està clar que hi han moltes escenes, molts tipus de bandes i gent diferent i a la gent que li agrada una cosa no te perquè agradar-li l'altre. Només faltaria que a la gent que li mola AID o algunda d'aquestes merdes li agradessim nosaltres

Ja fa uns mesos haveu tret el vostre primer ep amb un segell bastant conegut. Esteu contents d'haver editat el vostre treball amb un segell tant important com la “vida és un mus” junt a grups com Fix-me, OTAN, crisis, goverment warning o els mitològics invasion? Penseu que us ajudarà a moures millor per fora?

La veritat que ha sigut de puta mare. Quan vam grabar els temes buscavem segell, primer li vam preguntar a l'Uri de SOS, que és el que ens havia estat editant a Über, però no podia en aquell moment. Vam pensar d'autoeditar-lo, pero tampoc teniem un "duro" nosaltres, aixi que li vaig comentar al Paco. L'hi vaig passar algun tema i em va dir que li agradava molt i que ho volia treure. El mateix dia pràcticament ja estava a fàbrica. Ha anat tot molt ràpid, crec que ja ho ha reeditat dos cops més i s'està movent a tot el món amb molta facilitat.

Quina acceptació ha tingut el vostre ep? s'ha distribuit bé per tot arreu? es pensa fer alguna reedició o esteu pensant ja amb treure coses noves?

Dons com ja he dit abans, està anant força bé, les crítiques són molt bones i s'està movent molt be. Ara al gener grabarem uns temes per un flexi i un cassette i més endevant volem fer un LP, però això ja trigara una mica més.

Quines influències diríeu que té el grup? No és per posar etiquetes però podríeu considerar-se com un grup de power-violence? Quins grups soleu escoltar a l'hora de tenir una referència en aquest estil músical?

òstia, no crec que tinguem res a veure amb el power-violence, però ens ha influenciat bastant el hardcore americà vuitenter, com els Antidote, Artificial Peace, Void, el hardcore japonès com Gauze o Lip Cream o algo de black metal com Hellhammer o Von.

De que tracten les vostres lletres? I que collons passa amb “l'educació” (jajaja)? haveu tingut alguna mala experiència durant la vostra escolarització que no haveu après res? Penseu que l'escola hauria de desaparèixer o un altra educació és possible?

A mi l'escola sempre m'ha donat bastant pel cul. Tot eren problemes, baralles i discussions. I després a l'hora de la veritat, quan intentes pagar un lloguer i sobreviure t'he n'adones que poques coses importants t'han ensenyat allà dins, que t'has hagut d'espavilar tu sol per treure't les castanyes del foc. Evidentment que alguna cosa aprens, però després de tants anys anant a diari a aquella merda de lloc podriem haver estat molt més preparats. Jo crec que l'educació és una eina bàsica per poder arribar a fer algun tipus de "canvi social" algún dia. Es arreglar el problema des de l'arrel. Si els nens aprenen a valorar-se a si mateixos, a respectar als altres, a no tenir por a fer les coses com ells creuen que s'han de fer, a coneixer les coses tal com són, etc. serà molt mes fàcil que de grans siguin capaços de crear alternatives a la merda de món en el que vivim.

Fa poc que haveu tornat d'una gira per el vell continent europeu, que tal ha anat i quina acceptació ha tingut el públic amb la vostra música agressiva, ràpida i estrident? S'ha quedat amb ganes de més? Podeu contar-nos alguna anecdota?

La gira ha estat bé. Van haber-hi bastants concerts fluixets però tenint en compte que va ser tot molt precipitat, que erem un grup nou que ningú ens coneixia i que, com es normal, a l'estiu la gent marxa "porahi" i desconecta una mica de tot, ens ho vam passar be i vam coneixer molta penya guay. Això si! també molts grups de merda , llocs i gent de merda. A mi personalment em va agradar molt tocar a UK, mai havia estat i conduir al reves esta guay. França és una merda i a les okupes europees els hi falta una mica de Glamour. Ara ens han convidat a tocar a Grècia, i supose que sobre el març anirem. I per setmana santa ens molaria fer una gireta per l'estat que no hem tocat a cap lloc fora de Barna.

Afegiu el que volgau.

Bueno, moltes gràcies per l'entrevista, crec que és la primera que ens fan a Glam, espero haver-me explicat bé, que a mi no se'm dona gaire guay aquestes coses. Però com a mínim ho intento, no com els altres fills de putes del grup que passen olímpicament. Així que aprofito per criticar-los una mica;

el Ramón es un "calzonazos" que a cada puto assaig ha de parar cada dos per tres en mig de la cançó a parlar amb la seva novia que SEMPRE el truca. Ara l'hi ha donat per estudiar, cosa que als Glam s'ens dona fatal, i hem de cancel·lar molts assajos perquè ha d'anar a la biblioteca amb els empollons.
L'Albert, és un cabrón que es lliga a saco de ties i no explica res, l'hi hem de treure amb pinces i al cap de dos semtmanes s'aburreix d'elles i no les truca més. És un Heartbraker. Aquest ara vol ser bombero, i també hem de cancel·lar molts assajos perquè ha d'anar a correr i a saltar objectes, però mola perquè té el carnet de camió i algun dia farem la gira de Glam amb trailer.
I el Roca, joder el Roca!! està sempre queixant-se i deprimit, quan el fill de puta té una sort que ja voldríem tots. A més es creu el lider del grup i hem de seguir-li tots el rotllo perque sinó s'emprenya.

Bueno, de moment ja està, si voleu mes "cotilleos" podeu escriure a: glambarcelona@gmail.com o myspace.com/glambarcelona. gràcies!


No hay comentarios:

Publicar un comentario